I'm Back! || Diez & Nueve

It's been almost one month since I posted for the last time to this blog. I'm in vacations already, that means I'll be able to post more!
Next week I'm going to Mexico City; I'll take some photos of the places I'm going to visit, to make a special post about it. Let's get started. Diez & Nueve is a restaurant located in one of the most demanded avenues in my city. This avenue has plenty of restaurants (of course, I will take my time to talk about each place in following posts).
Diez & Nueve's main dish are the baguettes, aka as "pepitos" (well, at least they are known this way in Mexico). These are not the typical "baguettes" we know, instead, the owner of this place invented an original way to serve them: the plate has the french bread as well as one of the two different salads the restaurant offers, which are hot and cold ones. In my case, the times I've been there, I have just tried the cold salad (it includes apple and pear slices, cranberries, lettuce, nuts, cheese and alfalfa germ). And it's the same with the baguettes. There's a lot of filling variety. I have tasted the shrimp and chicken breast stuffings. What's more, the decoration of this place is pleasant; it is an informal and relaxed restaurant, but keeping it with an unique and peculiar style. Here you have the plate photos:
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Ya ha pasado casi un mes desde que publiqué por última vez al blog. Por fin ya estoy en vacaciones, lo que significa que podré publicar más!
La próxima semana visitaré Ciudad de México; tomaré unas cuantas fotos de los lugares a los que voy a ir, para hacer una entrada especial sobre ello. Comencemos. Diez & Nueve es un restaurante encontrado en una de las avenidas más demandadas de mi ciudad. Esta avenida tiene muchos restaurantes (claro, me tomaré el tiempo para hablar de cada lugar en siguientes entradas).
El platillo principal de Diez & Nueve son los baguettes, también conocidos como "pepitos" (bueno, por lo menos así son llamados en México). Estos no son los típicos "baguettes" que conocemos, más bien, el dueño de este lugar invento una manera original para servirlos: el plato contiene el baguette así como una de las dos diferentes ensaladas que ofrece el restaurante, fría y caliente. En mi caso, las veces que he estado ahí, sólo he probado la ensalada fría (incluye rebanadas de manzana y pera, arándanos, lechuga, nueces, queso, y germinado de alfalfa). Y es lo mismo con los baguettes. Hay mucha variedad en cuanto al relleno de el pan. Yo sólo he probado el de camarón y pechuga de pollo. Además, la decoración de este lugar es agradable; es un restaurante informal y relajado, pero manteniéndose con un único y peculiar estilo. Aquí tienes las fotos de lo que consumí:









Photos taken by: Julissa Dávalos

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