COCINA M: Mother's Day
We lost someone really important in our family about 6 months ago, my brother. It hasn't been easy. But, he is an angel that will take care of us forever. Mommy, haven't you seen all the blessings we have received lately? I know that you as a mother, the pain is tougher...but I am still here with you. I will give you my love EVERY DAY of my life, and I am sure I will make you the proudest mom on earth, just wait. I love you with all my heart, hope you have enjoyed this fancy meal, pretty much deserved. With all my love, Julie.
One of the most luxurious places in the town, "COCINA M" is a gourmet restaurant. On May 10th, as "mother's day" in Mexico, we had a delicious menu: a special card, which contained many and select dish options.
The organization was like that: the menu was divided into appetizers, main dishes, and desserts.
As a starter, they served us some buttered bread, which was hot and delicious: the best bread I have ever eaten so far. After that, they brought us two more starters: "aguachile" and turnovers. The "aguachile", is characterized for its shrimps, which are covered in lemon juice, together with spices, onion slices, watercress, avocado pieces, etc, and some tostadas.
Then, the third starter, the turnovers, where stuffed with ground steak, including the best dressing ever: herb aioli.
Para el platillo principal, había muchas opciones, como cavatelli de requesón, salmón, etc, pero mi familia y yo consumimos un corte de carne, cuyo nombre es "vacío", con un puré de papa con chorizo y salsa mexicana. Además, mi abuelita se pidió un pollo encacahuatado.
Then, the third starter, the turnovers, where stuffed with ground steak, including the best dressing ever: herb aioli.
For the main dish, there were four options, such as cottage cheese cavatelli, salmon, etc, but in this case, me and my family, had a steak cut, named "vacío", with potato purée mixed with spicy pork sausage(chorizo) and Mexican salsa. Also, grandma had chicken mixed with peanut.
Then, the best part, as usual, the dessert: Nut cake, which had 4 types of milk (Yes, four!), actually in Mexico one well known cake is the famous "Pastel de Tres Leches", do you know it?; but not only that, they also gave us an avocado key lime pie. It was sensational.
But let's leave the food. What about the place? From the moment I entered the restaurant, I felt such a relaxed and fine environment. The fact of listening to the cutlery touching the plates, voices, good music, the sound of a water fountain... it was speechless. From the moment I entered I knew I was going to have a unique moment, that eventually, it was what really happened. I was so happy!; It is such a comfy and spacious place. But at the same time, there were lots of people queuing. In fact, I can say it was a good day. Of course, our hearts are broken, but, let's focus on the ones who are still in here. One day we will see each other again, with my brother.
Happy Mother's Day! To all of the mothers out there reading this post, always remember how special you are... thanks to you we are who we are. :)
------->
Perdimos a alguien realmente muy importante en nuestra familia, hace seis meses: mi hermano. No ha sido sencillo. Pero, él es un ángel que cuidará de nosotros para siempre. Mami, ¿No has visto todas las bendiciones que hemos recibido últimamente? Yo sé que tú como madre, el dolor es más fuerte, pero yo sigo aquí contigo. Te daré todo mi amor cada día de mi vida, y estoy segura de que te haré la mamá más orgullosa del mundo, sólo espera. Te amo con todo mi corazón, espero que hayas disfrutado esta lujosa comida, muy bien merecida. Con todo mi amor, Julie.
Uno de los lugares más suntuosos de la ciudad, "COCINA M", es un restaurante gourmet. El 10 de Mayo, como el día de las madres, en México, tuvimos un menú delicioso: una carta especial, la cual contenía varias y selectas opciones para consumir.
La organización fue en tres tiempos: entradas, principales, y postres.
Como entrada, nos sirvieron pan de mantequilla, el cual estaba muy calientito y delicioso: el mejor pan que he probado hasta ahora. Después de eso, nos trajeron dos entradas más: "aguachile" y unas empanadas. El "aguachile" es caracterizado por sus camarones, bañados en jugo de limón, junto con especias, rebanadas de cebolla, berros, trozos de aguacate, etc, y unas tostadas. Después, la tercera entrada, las empanadas, estaban rellenas de filete molido, incluyendo el mejor aderezo: aioli de hierbas.
Para el platillo principal, había muchas opciones, como cavatelli de requesón, salmón, etc, pero mi familia y yo consumimos un corte de carne, cuyo nombre es "vacío", con un puré de papa con chorizo y salsa mexicana. Además, mi abuelita se pidió un pollo encacahuatado.
Luego, la mejor parte, como siempre, el postre. Pastel de nuez y 4 leches (sí, ¡cuatro!), de hecho, en México un pastel muy conocido es el famoso "Pastel de tres leches", ¿lo conoces?; pero no sólo eso, también nos dieron un key lime pie de aguacate. Estuvo sensacional.
Pero dejemos a un lado la comida. ¿Qué tal el lugar? Desde el momento en que entré al restaurante, sentí un muy relajado y fino ambiente. El hecho de escuchar los cubiertos tocar los platos, escuchar voces, buena música, el sonido de una fuente de agua; me quedé sin palabras. Desde el momento que entré supe que iba a tener un momento único, que eventualmente, así fue. ¡Estaba muy feliz!; es un muy cómodo y amplio espacio. Pero eso sí, había muchas personas haciendo fila. Puedo decir que fue un buen día. Obviamente, tenemos nuestros corazones rotos, pero hay que enfocarnos en los que seguimos aquí, un día nos volveremos a ver, con mi hermanito.
¡Feliz Día de las Madres! A todas las madres leyendo esto, siempre recuerden lo especiales que son... gracias a ustedes, hoy somos lo que somos. :)
-Photos taken by: Julissa Dávalos
Comments
Post a Comment